Postzegelvereniging Filatelica Weert e.o. is lid van : SVF SamenwerkingsVerband Filatelie en daarnaast aangesloten bij de KNBF, de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen.

Het secretariaatsadres van de vereniging is tijdelijk gevestigd te: Kerkstraat 113 6006 KM Weert

                                                                                                       E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vereniging heeft in 2021  haar 70 jarig bestaan gevierd en telt thans 100 leden.

Als lid van Filatelica Weert e.o profiteert U van interessante voordelen:

  1. Elke maand is er op woensgavond een verenigingsbijeenkomst in Keenter-Hart St. Jozefskerkplein 3 te Weert ,waar geruild kan worden en waar zogenaamde dubbeltjesdozen zegels kunnen worden uitgezocht, uiteraard tegen betaling. Tijdens deze bijeenkomst is een kleine veiling ( ca. 25 kavels ), een loterij met uiteraard postzegelprijzen en soms een lezing over een filatelistisch onderwerp. Tijdens de verenigingsavond is het eveneens mogelijk om uit insteekboeken postzegels uit te zoeken aan 10 cent per postzegels. In de maanden juli en augustus is er geen verenigingsbijeenkomst.
  2. Als lid ontvangt U maandelijks het zeer goed verzorgde bondsblad "FILATELIE ". Hierin vindt U uitgebreide nationale en internationale wetenswaardigheden op filatelistisch gebied en nieuws over de uitgiften van alle landen.
  3. Daarnaast ontvangt U van de eigen vereniging maandelijks een zogenaamd verenigingsboekje met daarin de uitnodiging en agenda voor de bijeenkomst van die maand, het verslag van de bijeenkomst van de maand daarvoor, de kavellijst van de veiling en andere wetenswaardigheden op postzegelgebied.
  4. Filatelica Weert heeft een rondzenddienst, waarin eigen boekjes en boekjes van SVF georganiseerde Rondzendzendverkeer circuleren. Uit die rondzendboekjes kunnen zegels naar believen worden genomen, uiteraard ook weer tegen betaling. Beschouw het als een "rijdende winkel", waarmee U Uw verzameling kunt aanvullen met ontbrekende zegels.
  5. Elk voor- en najaar organiseert de vereniging een postzegelruilbeurs met handelarenstands en een grote veiling ( ca. 450 kavels ). Deze beurzen worden doorgaans gehouden op de laatste zondagen van de maanden maart en november in het complex van Scholengemeenschap Philips van Horne aan de Herenstraat 298 6004 XL te Weert.
  6. Voor de contributie behoeft U het niet te laten. Deze bedraagt voor de leden € 35,-- per jaar, terwijl voor zogenaamde leden of huisgenootleden een speciaal tarief geldt.
  7. De vereniging heeft een eigen jeugdafdeling; zij beschikt over een kleine verenigingsbibliotheek en in de verenging is een Commissie Nalatenschappen actief, die adviseert bij de liquidatie van nalatenschappen op filatelistisch gebied.

 

Inschrijfformulier nieuw lid